Communicatie door de ogen van een kunstenaar

Inzetten op alles tegelijk levert geen enkel resultaat. Maar keuzes maken, is confronterend: beslissen om iets te doen is tegelijk beslissen om andere dingen niet te doen. Want de tijd is beperkt. Daarom krijg je heel vaak status quo, also known as stilstand. Een relevante kunstenaar slaagt erin om die stilstand te doorbreken. Door onverwachte links te leggen waarmee hij een alom gekend feit opnieuw in de originaliteit sleurt. Volg dat voorbeeld op weg naar creatieve communicatie.

Een dialoog met een vrije geest inspireert dan ook tot gewaagde communicatie. Voor de eerste editie van het Idearté-magazine trokken Patricia en Stijn daarom naar kunstenaar Gert Robijns. We legden ons oor graag te luisteren bij deze volbloed Haspengouwer, bekend om zijn spraakmakende kunst en Reset Home (nvdr. huis voor hedendaagse kunst in Gotem).

Bedreigingen stimuleren je creatieve communicatie

“Begrenzingen stimuleren de creativiteit”

Wat ons bijbleef van het gesprek? Vrijheid bestaat alleen als tegenpool van begrenzing. Net die begrenzing stimuleert de creativiteit. Op een plek waar je geen tegenstand tegenkomt, gebeurt er niets. Maar als er net naast de deur een concurrent jouw doelgroep probeert af te snoepen, dan zoek je actief naar opvallende ideeën om je handel te beschermen. Plots is jouw bureau hét centrum van een creatieve communicatie. Omdat je door die bedreiging origineler en vuriger in je pen kruipt.

Het oog van een kunstenaar doet wonderen

Een kunstenaar herken je niet aan de verfvlekken op zijn kleren of een bohemien-look. Wel aan zijn vaardigheid om alles in vraag te blijven stellen en duidelijke grenzen te trekken. Binnen dat zelfgedefinieerde speelveld gaat hij de uitdaging aan om risico’s te nemen. Waarom? Omdat voldoening zoveel waardevoller is dan gemakkelijk geldgewin. Haal zelf maximale voldoening uit je creatieve communicatie.

Benieuwd naar het relaas over creatieve communicatie?

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer blogs

WIJKortenaken Idearté 1
animatie social pitch
AI in communicatie_beeld 1
Idearté succes in PR

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars