Van studentje
tot stagiair

Daniella Billen praat openhartig over haar stage bij Idearté

Weet je welke vraag ik me dit jaar het meest heb gesteld? ‘Hoe ben ik tot hier geraakt en waar sta ik nu?’ Ik begon het jaar als een onzeker studentje dat geen idee had van wat ze in het leven wilde. Maar door de uitdagingen aan te gaan, veranderde ik gaandeweg in een trotse student met een duidelijk doel. En daarin speelt Idearté een belangrijke rol.

Na de evaluatie was ik er zeker van: ‘Oké, hier ga ik op elk vlak veel leren — als communicator, maar ook als mens’.

Daniella Billen

Draai de tijd terug tot in september: wist ik waaraan in begon? Nope! Tijdens de eerste weken van mijn stage bij Idearté spookte er dan ook voortdurend een vraag door mijn hoofd: ‘Wat doe ik hier in godsnaam?’ Want ik had het gevoel dat ik hier helemaal niet paste. De opdrachten waarvan ik dacht dat ze me zouden interesseren, waren echt niet mijn ding. Daardoor smolt mijn inspiratie als sneeuw voor de zon. Het ging zelfs zover dat ik elke ochtend gelaten binnenstapte met het idee dat ik de job toch nooit zou gaan uitoefenen. Tegelijk raakte ik overspoeld met de sociale vloedgolf van iedereen die hier gelijkwaardig en open minded rondloopt. Daarom zocht ik een onopvallend plekje waar ik een hele dag ging zitten zonder een woord te zeggen.

De mindset switch

Na de eerste evaluaties van mijn stage bij Idearté had ik snel door dat ik me moest herpakken. Anders zou ik het nooit tot aan het einde van het jaar volhouden. Tijdens die gesprekken kreeg ik een aantal gebruiksklare tips. Die deden mijn gevoel helemaal omslaan. Want is kreeg de kans om mijn gedacht te zeggen. En dat gaf me het signaal dat mijn ideeën er best mochten zijn. Het bleef een uitdaging om voor mezelf op te komen en ideeën voor te stellen. Maar na de derde evaluatie was ik er zeker van: ‘Oké, hier ga ik op elk vlak veel leren — als communicator, maar ook als mens’.

Een nieuw persoon dankzij de stage bij Idearté

Of de stage bij Idearté mij deed openbloeien? YES! Ik herken mezelf amper als ik terugkijk naar de persoon die ik in september was. Zo breekbaar. Zo onzeker. Een studentje van 23 jaar. Maar nu brandt de drang om nieuws de wereld in te brengen. Tegelijk is mijn blik op het leven drastische veranderd. Overdreven? Neen, echt niet. Ondanks het urenlange gepieker, had ik geen idee van wat ik in mijn leven wilde doen. Maar door de aanmoedigingen bij Idearté blijf ik bijvoorbeeld Oekraïne steunen. Daarom apprecieer ik mijn stage bij Idearté zo fel: hier vind je de steun om de uitdaging je dromen te realiseren waar te maken.

De boeiende toekomst

De koffer vol positieve ervaringen die ik verzamelde, geeft me een positievere kijk op de toekomst. Een véél positievere kijk. Wat ik nu wil bereiken? Eens mijn diploma ‘sociale tolk’ op zak is, wil ik kleine bedrijven helpen met hun sociale media. En daarbij durf ik met zekerheid zeggen dat Idearté me op verschillende vlakken tot een sterkere persoon heeft gemaakt.

Ook interesse in een stage bij Idearté?

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer blogs

WIJKortenaken Idearté 1
animatie social pitch
AI in communicatie_beeld 1
Idearté succes in PR

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars