Social Pitch

Geef eens een goed doel cadeau

Idearté maakt de leef- en werkwereld mooier. Dat doen we in 2023 door 200 uur gratis te werken voor 5 goede doelen die tijdens onze Social Pitch rechtstreeks doordrongen tot de harten van onze 16 specialisten. Gelukkig is daar nog genoeg plaats over voor de andere deelnemende verenigingen. Daarom kropen onze copywriters in hun pen om deze warme verhalen met jou te delen. Ontdek hieronder onze 19 cadeautips waarmee jij in 2023 de leef- en werkwereld mooier maakt.

 

19 cadeautips waarmee jij de leef- en werkwereld mooier maakt

Schenk parels van vreugde

Perles de Joie

Wat geeft jou vreugde in het leven? Voor kinderen in kansarmoede bitter weinig. Dit pareltje van een organisatie wil zo’n jongeren uit de Franse hoofdstad even alle zorgen doen vergeten. Jij ook? Stel je gezin open en ontdek hoeveel voldoening dit geeft.

 

Verander kwetsbaar in wendbaar

Ter Loke

Ter Loke geeft richting aan het leven van mensen in allerlei moeilijke situaties: van jongeren die bijstand nodig hebben tot personen met een handicap. Via professionele hulp en begeleiding op maat vormen ze hun kwetsbaarheid om tot wendbaarheid. Help je mee om deze mensen vleugels te geven? Laat hen groeien.

Een veilig verblijf voor jongeren in nood

Heem vzw

Het leven is een open boek. Door allerlei onverwachte wendingen raak je soms de structuur eens kwijt. Heem vzw is er om jongeren die in een spannend plot verwikkeld zitten opnieuw zin te doen krijgen in het leven. Schrijf mee aan dit hoopvolle verhaal en word partner van Heem vzw.

Geef een schooljaar cadeau

Hart voor Senegal

Geld geven is één zaak. Maar wat levert het concreet op? Dankzij je steun aan een Hart voor Senegal zie je het meteen. Met jouw hulp lever je een directe bijdrage aan de schoolcarrière van een kind dat zonder jou kansloos blijft. Ontdek wat dit jou of je onderneming oplevert.

Bouw mee aan een warme thuis

Domo

De vrijwilligers van Domo zijn vrienden aan huis van kinderen in armoede en hun ouders. Met de hulp van hun ontwapenende warmte en enthousiaste inzet buigen uitdagingen spontaan om tot kansen. Vervoeg jij het hechte team van vrijwilligers? Dan kan al vanaf één dag per week. Zet ook een stap in dit mooie toekomstproject .

 

Contact houden met je beste vriend

Beestig Bezig

Een plotse ziekenhuisopname? Of een onvoorziene verhuis? En wat dan met je geliefde kat of hond? Beestig Bezig biedt tijdelijke opvang voor dieren van baasjes zonder sociaal vangnet. Jij kent misschien ook zo iemand? Help deze mensen om contact te houden met hun trouwe vriend. En wil je meteen je hart laten spreken? Gun deze organisatie dan jouw stem in de wedstrijd voor het burgerbudget van de stad Genk.

Grenzen oversteken om grenzen te verleggen

ResetT

Wie autisme heeft, hoog sensitief is of naar een laag zelfbeeld kijkt, botst continu op barrières met zichzelf. ResetT verlegt grenzen van jongeren die hiermee worstelen. Letterlijk. Op een tocht door de Marokkaanse woestijn vinden ze hun ware ‘ik’. Ken jij ook iemand die op zoek is naar zo’n zinvolle ontmoeting? Help hen een stap te zetten in dit bijzondere pad.

Laat vrouwen hun mannetje staan

Mamas for Africa

Vrouwen en mannen gelijk? In Oost-Congo gaapt de kloof als een open wonde. Meisjes krijgen in het Afrikaanse land meermaals per dag te maken met uitbuiting en onderdrukking. Help deze dames om hun mannetje te staan en laat hun boodschap luider klinken.

Voldoening van vreugde

’t Prieeltje

Kinderen en jongeren met een zware beperking blijven helaas gespaard van veel dingen waar wij allemaal voldoening uit halen. En toch stralen ze intens veel vreugde uit. Eén glimlach geeft je zoveel energie dat jouw mondhoeken spontaan ook naar omhoog veren. Gun jezelf deze onbeschrijfelijke ervaring en laat één van jouw talenten voor hen renderen. Helpen met koken, vervoer, de poets of iets anders waar je goed in bent? Dat kan al voor een halve dag per week. Deel mee in dit intense geluk. 

Effen het pad naar de digitale wereld

Link in de Kabel

Jongeren weten aan welke digitale touwtjes ze moeten trekken. Jammer genoeg missen kinderen in kansarmoede de tools om hun innerlijke computergenie te ontdekken. Met boeiende workshops op school leren de professionals van Link in de Kabel hen de skills aan die ze hiervoor nodig hebben. Help deze leerlingen om  een volgende stap te zetten in hun leven.

Wakker het vuur verder aan

Levensloop

Iedereen kent iemand met kanker. Dat is jammer. En tegelijkertijd legt dit de basis voor een intense solidariteit. Dat is de brandstof die ons aandrijft om samen te blijven vechten. Zelfs als het levensvuur dooft. Strijd mee en ervaar de intense kracht van het samenzijn.

 

Het ondenkbare denkbaar maken

Vilomah

Een kind verliezen is vreselijk. Meer zelfs: het is onmenselijk en tart alle wetten van de natuur. Vilomah brengt lotgenoten samen om het ondenkbare denkbaar te maken. Ken jij ook zo iemand? Help mee om hem of haar opnieuw de mooie kanten van het leven te laten zien.

Deuren naar kansen

Aksi

Zie je een beperking? Dan blijven ook je opties beperkt. Kijk je naar kansen, dan is meer mogelijk dan je denkt. Aksi opent deuren door een job te zoeken voor mensen met een handicap. Kijk of ook jouw sleutel past in één van de sloten die nog vergrendeld blijven.

 

Zin geven in meerdere zinnen

ConnectUs

Als je iets echt wil, kan je het ook. Of net niet? Dat is helaas het geval voor wie met een eetstoornis kampt. Connect Us helpt zulke jongeren om hun ijzersterke karakter in hun voordeel om te buigen. Ken jij iemand die zo’n ondersteuning goed kan gebruiken? Doe mee om hen opnieuw (levens)zin te geven.

Haal betaalbare ervaring in huis

Senior Consultants Vlaanderen (SCV)

We hebben allemaal een professioneel talent. Maar waarom zou je dat opbergen na je professionele carrière? Met een snuifje creativiteit kunnen bedrijven en organisaties daar nog zoveel vruchten van plukken. Ontdek zelf met welke bescheiden bijdrage dat al kan.

 

Een passie van levensbelang

Cycling is my Life

Fietsen is het leven van Jochen. Samen met zijn vriendengroep maakt hij zijn benen glad om geld in te zamelen voor het goede doel. Help deze enthousiastelingen om met hun passie de wereld een stukje mooier te maken.

Een voedingsbodem voor kansen

De Wiekslag

Een warme thuis is een voedingsbodem voor kansen. Helaas blijven duizenden kinderen en jongeren op hun honger zitten, letterlijk en figuurlijk. De Wiekslag helpt gezinnen om in harmonie samen te leven. Ervaar zelf welk grote impact dit kan hebben.

 

It takes a village to raise a child

Bethanië

Je ziet vaak kinderen met een rugzak. Maar weet je ook hoe zwaar die gevuld is? Bethanië biedt de warmte en structuur die jongeren met uiteenlopende moeilijkheden nodig hebben om boven zichzelf uit te stijgen. Help jij mee om dit familiale team te laten groeien? Stel jij jouw thuis enkele uren per week open? Gun jezelf die voldoening.

 

Een écht voorbeeld voor jouw carrière

TaLim

Wist jij wat je wilde worden toen je jong was? Voor kinderen die thuis een voorbeeld missen, is het moeilijk om te dromen. TaLim laat hen kennismaken met de meest uiteenlopende beroepen. Zo geeft deze organisatie schoolverlaters opnieuw perspectief. Stel ook jij jouw ervaring ter beschikking? Schep kansen met jouw inspiratie.

Door gratis te werken voor goede doelen helpen we de leef- en werkwereld met onze expertise mooier te maken. Ook jij beschikt vast over een talent. Laat het renderen – misschien wel bij ons – en steun het goede doel dat jouw hart veroverde.

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer blogs

WIJKortenaken Idearté 1
animatie social pitch
AI in communicatie_beeld 1
Idearté succes in PR

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars