Van theorie naar actie: opleidingen die circulair ondernemen haalbaar maken

Aantrekkelijke huisstijl voor opleidingstraject circulaire economie

Bedrijven en organisaties staan vandaag voor complexe vraagstukken, zoals stijgende sociale ongelijkheid en de klimaatproblematiek. Heel wat ondernemingen zijn zich bewust van de noodzaak om duurzamer te ondernemen, maar weten niet goed hoe. In het kader van een ESF-oproep bundelden een aantal organisaties (Artevelde Hogeschool, Universiteit Antwerpen, werecircle, Plastic IQ, PaperBackSkills, Clusta) de krachten om hiervoor een opleidingstraject te ontwikkelen. Wij voelden ons dan ook vereerd om met die partners samen te werken om de opleidingen vorm te geven en te communiceren. Want de transitie naar circulaire economie vergemakkelijken past perfect bij onze missie om de leef- en werkwereld mooier te maken.

Duurzame strategie

We dachten samen met één van de initiatiefnemers, werecircle, na over de communicatiestrategie. We zagen drie doelstellingen:

  • Een duidelijke en aantrekkelijke stijl ontwikkelen om de complexiteit van het onderwerp te vereenvoudigen. Op die manier zijn de opleidingen zowel herkenbaar als intuïtief. Deze stijl is consistent doorgevoerd in alle materialen, van website tot PowerPoint-presentaties gebruikt tijdens de opleidingen. Alle actoren in dit partnership kregen templates om de huisstijl makkelijk consistent toe te passen.
  • Zoveel mogelijk potentiële bedrijven bereiken. Hiervoor lanceerden we een LinkedIn-pagina om bedrijven te informeren. Daarnaast maakten we voor elke opleiding een teasende animatievideo, die de kern van de cursus aantrekkelijk samenvat.
  • Het duurzaam bestendigen van de opleidingen. Alle kennis die de partners hebben samengebracht moet niet enkel zoveel mogelijk mensen bereiken, maar moet ook zo lang mogelijk gekoesterd worden. We ontwikkelde hiervoor een uitbreidbare website, die dient als een informatief platform en potentieel kan uitgroeien tot een volledig leerplatform. Hierop kunnen geïnteresseerden alle nodige details over de opleidingen vinden.

Bij Idearté zijn we trots dat we onze communicatie-expertise konden inzetten om dit belangrijke initiatief te ondersteunen met strategie en creativiteit.

Geanimeerde video’s geven een beeld van de opleidingsinhoud

Video afspelen
Video afspelen

De huisstijl wordt doorgetrokken in presentaties en cursusmaterialen

De website bundelt alle opleidingen en informatie op een overzichtelijke manier

Wil jij ook hulp bij het vormgeven van complexe informatie?

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer creatieve cases

Op zoek naar
een vleugje magie?

Benieuwd naar de kracht van duurzame communicatie? 

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars