De missie leeft
op de werkvloer

Provincie Limburg

Vandaag willen medewerkers meer dan een vaste job en een aantrekkelijk loon. Ze willen deel uitmaken van een succesvolle club, met een ziel en een verhaal. Bij Provincie Limburg namen we dat erg letterlijk. Samen met de medewerkers vertaalden we de theoretische missie en visie naar concrete verhalen en brachten we hun missie en visie tot leven.

De uitdaging

De missie en visie van je organisatie zijn veel meer dan een extern visitekaartje. Ze hebben de erg belangrijke interne rol om medewerkers te motiveren. Waarom gaat én blijft iemand aan de slag bij jouw organisatie? Om de missie en visie van Provincie Limburg te laten leven op de werkvloer, lieten we onze creativiteit helemaal de vrije loop.

+ inhoud (strategie)

Samen met meer dan 100 medewerkers, van onderhoudspersoneel tot hoger management, vertaalden we tijdens workshops de theoretische missie en visie naar concrete ideeën. Deze ideeën werden stripverhalen, waarin de medewerkers zelf de hoofdrol spelen.

 

In elk provinciegebouw plaatsten we een gigantische strip waar elke week een nieuwe pagina bij kwam. Op de nieuwjaarsreceptie kreeg iedereen de volledige strip – in normaal formaat – cadeau, gesigneerd door alle medewerkers.

Provincie Limburg
Provincie Limburg

Emotie (creativiteit)

Na de ambassadeurstrajecten, gaven we een organisatiebrede aftrap met een inspiratietheater. De inhoud daarvan lag nog niet vast. Deze werd à la minute bepaald door de medewerkers. Co-creatie en participatie vanaf dag één, dat vonden we belangrijk. Ook in de dagelijkse praktijk zijn het immers de medewerkers die telkens nieuwe hoofdstukken voor de provincie schrijven.

Provincie Limburg

= magie (resultaten)

Kastaar, de interne mascotte, verspreidde overal zijn boodschap aan de hand van vloerstickers, posters, wobblers enzovoort. Maar een verhaal blijft pas echt plakken als je het beleeft. Daarom organiseerden we ook enkele memorabele activiteiten: van speeddates tot workshops en uitstappen. Dankzij dat brede aanbod bereikten we alle medewerkers van de Provincie.

Provincie Limburg

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer creatieve cases

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars