Van theorie naar actie: opleidingen die circulair ondernemen haalbaar maken

Aantrekkelijke huisstijl voor opleidingstraject circulaire economie

Bedrijven en organisaties staan vandaag voor complexe vraagstukken, zoals stijgende sociale ongelijkheid en de klimaatproblematiek. Heel wat ondernemingen zijn zich bewust van de noodzaak om duurzamer te ondernemen, maar weten niet goed hoe. In het kader van een ESF-oproep bundelden een aantal organisaties (Artevelde Hogeschool, Universiteit Antwerpen, werecircle, Plastic IQ, PaperBackSkills, Clusta) de krachten om een opleidingstraject te ontwikkelen over circulaire economie.

 

Wij voelden ons dan ook vereerd om met die partners samen te werken om de opleidingen vorm te geven en te communiceren. Want de transitie naar circulaire economie vergemakkelijken past perfect bij onze missie om de leef- en werkwereld mooier te maken. Samen met initiatiefnemer werecircle dachten we na over een communicatiestrategie. 

Visuele stijl

Prioriteit nummer één? Een duidelijke en aantrekkelijke stijl ontwikkelen om de complexiteit van het onderwerp te vereenvoudigen. Op die manier zijn de opleidingen zowel herkenbaar als intuïtief. Deze stijl is consistent doorgevoerd in alle materialen, van website tot social media, van promomateriaal tot PowerPoint-presentaties. Alle actoren in dit partnership kregen templates om de huisstijl makkelijk consistent toe te passen.

Promotie

Om zoveel mogelijk potentiële bedrijven te bereiken lanceerden we een LinkedIn-pagina om organisaties te informeren. Daarnaast maakten we één overkoepelende animatie (zie hierboven) en voor elke opleiding een specifieke introvideo, die de kern van de cursus aantrekkelijk samenvat.

Video afspelen

Duurzaamheid

Alle kennis die de partners hebben samengebracht moet niet enkel zoveel mogelijk mensen bereiken, maar moet ook zo lang mogelijk gekoesterd worden. We ontwikkelden hiervoor een uitbreidbare website, die dient als een informatief platform en potentieel kan uitgroeien tot een volledig leerplatform. Hierop kunnen geïnteresseerden alle nodige details over de opleidingen vinden.

Wil jij ook hulp bij het vormgeven van complexe informatie?

Meer inspiratie?

Ontdek ook deze creatieve cases

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars