Sociaalste secretariaat legt
troefkaarten op tafel

CLB

CLB Sociaal secretariaat maakt deel uit van de CLB Group en staat in voor de volledige sociale administratie van bedrijven. Van maandelijkse loonberekeningen tot aangiftes van bedrijfsvoorheffing. Om aan te tonen dat CLB alle troeven in handen heeft, lanceren ze een leerrijk kaartspel en een bijhorende online quiz voor bedrijven.

De uitdaging

Hoe overtuig je bedrijfsleiders en HR-managers ervan dat je niet bluft wanneer je zegt dat jij het sociaalste secretariaat bent? Simpel, je laat hen zelf ondervinden of ze het antwoord kennen op de meest pertinente vragen over personeelsadministratie.

Inhoud (strategie)

Samen met CLB creëerden we een kaartspel met vraag en antwoord, dat bij een selectie Truiense bedrijven in de bus viel. Daarnaast kreeg de actie een online verlengstuk in de vorm van een quiz met tien vragen over personeelsadministratie. Om het kaartspel nog aantrekkelijker te maken, treedt mascotte Sam – die veelvuldig terugkomt in de communicatie van CLB Group – op als volleerd quizmaster.

+ emotie (creativiteit)

Het hoofddoel is in dit geval natuurlijk niet om bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken te entertainen met een spel. Via het kaartspel of de quiz ontdekken ze echter wél of ze op de hoogte zijn van de nieuwste wetgeving, de regels juist toepassen en hun personeelsadministratie correct beheren.

Bij een lage score krijgen de deelnemers een aangepaste call-to-action (in het gedrukte spel op aparte kaartjes en online via gepersonaliseerde mails) die hen vlot naar de oplossingen van CLB loodst.

= magie (resultaten)

Om deze prospectieactie nog meer kracht bij te zetten, schakelden we naast de direct mailing met het kaartspel zowel social media, Google als gespecialiseerde media in. Met mooie resultaten voor de campagne als gevolg.

Facebook

0
Kliks naar de website
0
Bereikte personen

Google Ads

0
Kliks naar de website
0
Bereikte personen

LinkedIn

0
Kliks naar de website
0
Bereikte personen

Made In

0
Kliks naar de website
0
Bereikte personen

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer creatieve cases

Verleid potentiële klanten met verrassende communicatiecampagnes

Benieuwd naar de kracht van duurzame communicatie? 

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars