Stage communicatiebureau

“Als je wilt vliegen, moet je durven gaan”

Wanneer je als 30+’er aan een carrièrewending denkt, heb je maar beter wat mensen achter je staan die in je geloven. Dit jaar begon ik aan de zelfstudie Copywriter, want ik wist: dit is wat ik mijn hele leven wil doen. Ik was vastbesloten om mezelf ooit te kunnen voorstellen als: “Hallo, ik ben Eva, de copywriter.” (insert Colgate smile) Tijdens mijn stage op communicatiebureau Idearté voelde die smile alvast heel erg lekker.   

Mijn achtergrond? Bachelor Lager Onderwijs … Dat is eigenlijk de hippe ‘I’m so cool and I know it ‘-wijze om te zeggen dat je juf bent. Probeer zo maar eens de arbeidsmarkt te veroveren! Een juf die plots wil schrijven? Zonder enige kennis van het vak? Zonder ervaring? En toen trok ik aan de mouw van Idearté: “Hey, hallo, wat als ik nu eens stage bij jullie kwam doen?”

ik kon niet stoppen met glunderen: zo waanzinnig leuk!

Kleine stapjes in de nieuwe wereld

Er werd afgesproken dat ik een maand stage mocht komen doen. De eerste dag was spannend, maar zo hoort het ook te zijn. De strubbelingen van de eerste dag waren:

 • Waar is het toilet?
 • Hoe werkt Apple?
 • Wie is wie?
 • Drommels, mijn maag staat nog op ‘speeltijd’ ingesteld (en knorde dus al hevig om 10 uur).
 • Oh, shit, ik hoop maar dat ik geen telefoon moet opnemen, want wat moet ik dan zeggen?
 • Hoe krijg je in godsnaam die laptop weer open?!

De eerste opdrachten van mijn communicatiebureau-stage waren voorzichtig. Zowel Idearté als ik tastten af. Ik schreef een blog, stelde een nieuwsbrief op, zocht informatie over gadgets op en liet me volledig onderdompelen in de Ideartaanse cultuur.

Toen ik thuiskwam en iedereen me vroeg hoe mijn dag als stagiaire was geweest, kon ik niet stoppen met glunderen: zo waanzinnig leuk!

Groeimarge tijdens stage in communicatiebureau

Doorheen de vier stage-weken groeide mijn map met opdrachten flink aan. Ze werden soms al wat complexer, waardoor ik vaak eens dieper moest graven in mijn creativiteit. Soms hoorde er ook een deadline bij mijn opdracht. Die luidde dan morgenmiddag of morgenavond. Een eerste keer een deadline is spannend. Haal ik het of haal ik het niet? En wat als ik het niet haal?

Die vraag heb ik nooit kunnen beantwoorden, want alles werd op tijd afgewerkt. Ik was trots en vooral dankbaar dat ik die verantwoordelijkheid had gekregen.

Nu mijn laatste dag bij Idearté is aangebroken, kijk ik met een goed gevoel terug op de voorbije maand.

De overwinningen en mooiste herinneringen van deze stage zijn:

 • Ik weet nu dat ik graag nadenk over quotes en cases, baselines en blogs.
 • Liesbeth en ik hebben elke dag afgesproken om te bewégen aan onze desk. We deden het nooit, maar we hebben elkaar wel erg goed gemotiveerd.
 • Ik deed een telefonisch interview als “Eva van communicatiebureau Idearté” (jammer dat de man mijn knipoogje niet kon zien) en vond het zo leuk!
 • Een presentatie geven aan klanten? Bring it on! Ik vond het heerlijk dat ook dit bij mijn takenpakket hoorde.
 • Alle tips die ik kreeg van mijn collega’s staan in mijn notitieboekje. Dat schriftje is nu mijn bijbel.
 • Ik ben helemaal klaar voor mijn examen Copywriter. Laat dat diploma maar komen, want ik heb Idearté-kennis op zak.

of dit iets voor mij is? amai, het zal nog niet zijn!

And the Oscar goes to …

Ik ben blij dat Idearté mij de kans heeft gegeven ervaring op te doen in copywriting. Het zet mijn voeten al iets steviger in de bodem van de communicatiewereld. Daarnaast heb ik gedurende deze stage-maand kunnen aftasten of deze carrièrewending wel écht iets voor mij is. Om het zeer geleerd, wijs en filosofisch te verwoorden: Amai, het zal nog niet zijn!

Vanaf nu strooi ik de USP, ESP, CTA, B2B, B2C, A/B-testing, open rate en click through rate rond alsof het zout op mijn frietjes was.

Ik wil iedereen bij Idearté dan ook bedanken voor de stage in hun communicatiebureau.

 • Bert, voor de stageplaats en me alle kansen te geven om mijn droom te verwezenlijken.
 • Patricia, voor het gevoel van welkom te zijn binnen het team.
 • Aline, voor de vele leuke opdrachten en waardevolle feedback.
 • Stefanie, voor de interessante briefing waardoor ik aan mijn Grote Opdracht kon beginnen.
 • Tine, voor de rust die je uitstraalt en de taken die ik voor jou mocht doen. Ik glunder nog steeds door de positieve feedback die je me nadien gaf.
 • Rik, voor het onthouden van mijn naam … Toch na 2,5 weken dan
 • Stijn, voor het snelle antwoord op de vragen die ik je heel af en toe Slackte.
 • Liesbeth L., voor de fijne middagpauzes met leuke verhalen waardoor er weer ruimte in mijn hoofd kwam voor nieuwe ideeën.
 • Jessika, voor je warme omhelzing binnen het team zodat ik meer was dan de stagiaire.
 • Annick, voor de toffe babbels en de redding toen ik geen lunch had.

And last but not least …

 • Liesbeth B., voor de superleuke samenwerking (vaak serieus, soms eens niet). Ik vond het heerlijk om elke dag een bureau met je te delen. Je gaf op elke vraag – hoe dom die ook kon zijn – geduldig een antwoord. Jij was het die de laptop weer openkreeg op mijn eerste dag! You saved me, girl.

Mijn levensmotto luidt: Als je wil vliegen, moet je durven gaan. 

Ik ben heel blij dat ik in mijn vlucht bij Idearté ben geland.

 

Ook interesse in een stage bij Idearté?

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer blogs

WIJKortenaken Idearté 1

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars