Work hard, play hard

Isabelle over haar 10 weken stage bij Idearté

Stagiaire Isabelle Overstijns rondde net haar XXL-stage van 10 weken bij Idearté af. Van teletubbies tot Ladies City Day: een verslag over bijleren, hard werken en onbedaarlijke lachbuien.

Mijn eerste stagedag als Teletubbie

Op 4 maart 2019 startte ik vol goesting en een tikkeltje nieuwsgierig aan mijn stage bij Idearté. En wat voor een start! Op mijn eerste dag was het namelijk carnaval en bijna iedereen op mijn stageplek zou verkleed zijn. Een tikkeltje ongerust dat mijn stagebegeleiders een grap met mij wilden uithalen, besliste ik om ’s morgens toch maar in ‘normale’ outfit op kantoor te verschijnen. Al snel bleek dat ik mijn eerste dag mocht doorbrengen in het gezelschap van de Red Hot Chili Peppers, een politieagente, een piraat en Ali G. Gelukkig had ik mijn Teletubbiepak in de koffer liggen en besloot ik ’s middags om mijn Po-kostuum aan te trekken. Van een ijsbreker gesproken!

10 leerrijke weken

Ik kwam terecht in een team met bakken enthousiasme, ervaring en passie voor communicatie. Tijdens mijn 10 weken stage heb ik voor verschillende klanten gewerkt: van Volvo en Itzu tot Infraligne, Jansen Development en vele andere ronkende namen. Elk met hun eigen wensen en noden waarop je dankzij een persoonlijke aanpak leert inspelen. Voor elk van deze bedrijven heb ik meegewerkt aan de branding, communicatieplanning en strategie. Ik mocht ook meedenken over een creatieve insteek voor namen en campagnes.

Voor Volvo Celis en Leenen-Luminus werkte ik mee aan Ladies City Day, een dag speciaal voor vrouwen in Sint-Truiden. Voor Jansen Development brainstormde ik dan weer over de branding van hun nieuwste woonproject dat ze binnenkort opstarten in Hasselt.

Ik kwam terecht in een team met bakken enthousiasme, ervaring en passie voor communicatie

Af en toe eens lachen is gezond

Tussen al het harde werk door, was er absoluut ook tijd voor fun. Ik heb ongelofelijk veel gelachen en plezier gemaakt. Van de stretchoefeningen – een gezonde geest in een gezond lichaam weet je wel – tot de hulp van mijn collega’s bij mijn deelname aan de Q-World Tour. Iedereen ging uit z’n dak toen ze de eerste noten van “What About Us?” herkenden op de radio, het laatste liedje dat ik nodig had om kans te maken op een plaats in de finale. Op buitenspeeldag werd er een lunch met heerlijke broodjes en een stukje taart voorzien op het pleintje in de buurt. Er werd dus op tijd en stond gezorgd voor wat ontspanning.

Meer bijgeleerd dan ik ooit op de schoolbanken had kunnen doen

Afscheid met een feestelijke noot

Tijdens mijn 10 weken stage heb ik enorm veel praktijkervaring opgedaan en meer bijgeleerd over hoe het echt is om in een communicatiebureau te werken, dan ik ooit op de schoolbanken had kunnen doen.

 

Ik kijk dus met een zeer positief gevoel terug op mijn stage. Dankzij de goede begeleiding van het team van Idearté heb ik de afgelopen weken mijn talenten ontdekt en verbeterd. Ik werd met open armen ontvangen en voelde me meteen thuis in het bedrijf. Mijn laatste dag kon ik extra feestelijk afsluiten op mijn 21ste verjaardag.

 

Ik wil het hele team bedanken voor de toffe en leerrijke tijd!

 

Ook interesse in een stage bij Idearté?

Geïnspireerd naar meer?

Ontdek meer blogs

WIJKortenaken Idearté 1
animatie social pitch
AI in communicatie_beeld 1
Idearté succes in PR

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars